Doorgaan naar hoofdcontent

Armbandenset groen blauw

Armbandenset groen blauw




Deze keer wilde ik jullie laten zien dat je waxkoord op verschillende manieren kunt gebruiken.  Gebruik het als kleuraccenten,  in geknoopte armbanden,  maar waxkoord is ook prima te gebruiken als rijgkoord.
Bij het kralenstulpje is de keuze voor kleuren erg groot. Kies wel voor structuur A.

MATERIAAL DAT HIERVOOR GEBRUIKT IS :


-20 cm leer plat 10 mm Turmaline green
-Infinity bedel
-Cabochon licht blauw
-Cabochonhouder
-Waxkoord turquoise
-Waxkoord wit
-Waxkoord cyan
-Waxkoord grijs
-Glaskralen aqua blauw
-Glaskralen wit
-Glaskralen teal green
-Metalen kralen
-Verzilverde kraaltjes
-2 X DQ metalen eindkap
-Verzilverde lobster sluiting  (1 of 2 wanneer je ervoor kiest om de geknoopte armband /enkelbandje af te werken met eindkapjes en een slotje.

Verder heb je nog het volgende nodig :
-Lijm
-Ringetjes
-Bedel(s)
-Ronde eindkapjes (als je voor het enkelbandje /armband kiest met slotje)

Armband 1:




-Plak een cabochon in de houder, laat dit drogen.
-Knip het leer op de gewenste lengte, houd rekening met het slotje.
-Lijm het leer in de eindkapjes,  of doe dit aan het einde.  Wat je zelf het handigst vindt.
-Neem een stuk waxkoord (in de kleur die jezelf wilt). Bevestig de cabochonhouder met het waxkoord aan het leer.
-Maak een macrameknoop.
-Bij de volgende knoop rijg je drie kralen op één kant van het waxkoord. Dit doe je een paar keer (ik heb er voor gekozen om drie keer een rijtje kralen erop te doen). Eindig nog met een extra macrameknoop. En maak dan een knoop aan de binnenkant van de armband.
-Neem nu een andere kleur waxkoord,  draai hiermee een stuk om het leer heen, lijm dit goed vast.
-Nu nog het slotje vast maken met behulp van ringetjes. En de eerste armband is klaar!


Armband twee:



-Neem het infinity tussenstuk.
-Neem van de kleur waxkoord die jij wilt twee keer 40cm en twee keer 80cm. (Dit is zeker genoeg)
-De korte stukken waxkoord haal je door het tussenstuk.
-Met de lange stukken ga je macrameën. Doe dit tot je de gewenste lengte hebt.  Houd rekening met een schuifknoop.
-Maak als je de goede lengte hebt Knoopjes aan de binnenkant.  Doe hier nog een druppel lijm op.
-Maak een schuifknoop,  door een stukje te macrameën om de vier draden.
-Maak eventueel nog kraaltjes aan de uiteindes,  en knoopjes.



Armband drie:



-Neem een stuk waxkoord naar keuze, en rijg hier naar eigen wens kraaltjes op. (Om het jezelf makkelijker te maken,  knip je een uiteinde van het waxkoord wat smaller. En draai je een punt met wat lijm in het uiteinde).
-Maak een schuifknoop.
-Nog wat kraaltjes aan de uiteindes en een knoopje.  Armband drie is klaar.


Armband vier:





-Deze is gemaakt op een kumihimo schijf. (mocht je deze niet hebben, dan leg ik dadelijk uit hoe je deze ook kunt maken)
-Neem van drie draden ongeveer 120 cm
-Van de vierde kleur neem je ongeveer 10 cm extra (bij deze de witte)
-Leg de koorden dubbel zodat je het midden hebt.
-Met het langere koord maak je eerst een halve knoop om de andere drie koorden heen. Vervolgens draai je de koord om de andere koorden (ongeveer 4cm) eindig weer met een halve knoop.
-Nu ga je knopen op de kumihimo schijf.
-Leg de koorden in tweetallen in een kruis.
-Nu leg je één kant naar jou toe.  Neem de linkerkant van de twee koorden, en leg deze naar de overkant (rechtdoor,  dus niet schuin gaan). Nu liggen er drie draden aan de overkant.  Van deze neem je de rechterkant (dezelfde kleur die je net naar boven had gelegd) en ook deze leg je naar de overkant.
-Draai de schijf een kwart,  en doe nu hetzelfde met deze draden. Zo ga je door totdat je de gewenste lengte hebt bereikt.
-Maak twee vlechten met de rest van de koorden. En de armband is klaar,  je knoopt deze armband met de twee vlechten door het lusje.  (ook leuk om de enkel!)

Geen kumihimo schijf :

-Knip een ronde schijf uit stevig karton.
-Uit het midden knip je een klein rondje.
-Knip negen gleuven in de cirkel op ongeveer dezelfde afstand.
-Nu doe je hetzelfde als bij de kumihimo schijf: drie draden 120cm en de vierde wat langer.  Draai nu de vierde draad om het midden van de andere drie.
-Haal dit door het midden van jou schijf.
-Bevestig de acht draden in de gleuven van jouw schijf.
-Er blijft één gleuf over, leg deze naar jou toe.
-Vanaf deze open gleuf tel je met de klok mee naar de vierde draad. Deze draad gaat naar de open gleuf.  Nu is er een andere open gleuf. Draai deze weer naar jou toe,  en tel weer met de klok mee naar de vierde draad,  deze gaat weer naar de open gleuf....En zo ga je door tot de gewenste lengte.  En dan maak je hem af als de armband op de kumihimo schijf.

In plaats van de lus met vlechtknoop kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw geknoopte koord af te werken met eindkapjes en een slotje. Knip dan jouw geknoopte koord op de gewenste lengte af (houdt rekening met het slotje), lijm de uiteindes in een eindkapje,  maak hier een slotje aan.  Ook leuk om er nog een bedel (of meerdere) aan te hangen.



Heel veel plezier weer met het maken van jouw eigen creaties!
Groetjes Anjes Hermans


Reacties

Populaire posts van deze blog

Moederdag armbandjes

 Moederdag armbandjes  Bijna is het moederdag. Het leukste om te krijgen, en te geven zijn toch de zelfgemaakte cadeautjes. Verras jouw moeder met een leuk gemaakt armbandje.  Deze maak je eenvoudig met de spulletjes van het kralenstulpje.  Materialen die hier gebruikt zijn: Letterkralen Bloemenkraal  roze Bloemenkraal  geel Katsuki kralen  4mm verschillende kleuren Macramé koord Goudkleurige kraaltjes Aan de slag: Rijg de kraaltjes op het koord.  Maak een knoopje aan de uiteinden achter de kralen.  Neem een stuk van het koord en knoop hier een schuifknoopje mee. Maak aan de uiteinden een knoopje.  Voor de mooie afwerking brand je de uiteinden voorzichtig netjes weg tot het knoopje. Zo eenvoudig is het.  Veel plezier met het maken van jouw eigen armbandje. Groetjes Anjes 

Oorbellen met kralenkapjes

 Oorbellen met kralenkapjes.  Kralenkapjes, gebruiken jullie deze ook zo graag? Persoonlijk vind ik dat je met kralenkapjes de sieraden meteen een sjiekere uitstraling geeft. Het kralenstulpje heeft heel veel keuze in verschillende kralenkapjes.   Voor deze oorbellen heb ik gekozen voor goudkleurige kapjes. Twee totaal verschillende van vorm, en dus hele andere oorbellen.  Materialen die hier gebruikt zijn: Kralenkapjes 18 x8 x8 Kralenkapjes 9mm Goudkleurige kraaltjes Goudkleurige tussenzetsels Keramiek druppel kraal Sodaliet kralen 8mm En verder: Donkerblauwe rocailles 4mm Goudkleurige haakjes  Nietstiften  Aan de slag  Rijg het kralenkapje, de druppelkraal, het tussenzetsel en een goudkleurig kraaltje op een nietstift.  Maak het geheel vast aan een haakje. Rijg de sodaliet, het kapje en de rocaille op een nietstift.  Maak dit vast aan een haakje. Veel plezier met het maken van jouw eigen oorbellen.  Groetjes Anjes Hermans 

Ringetjes en armbandenset

 Ringetjes en armbandenset  Ringetjes dat is al lang geleden dat ik die maakte. Jaren terug wel eens wat ringen gemaakt met zilverdraad en koperdraad en steen. Deze keer heb ik een setje gemaakt met Miyuki rocailles. Superschattig zijn ze, net inimini armbandjes.  Het kralenstulpje heeft nu ook prachtige table cut Tsjechische glaskralen.  Helemaal verliefd op de libelle kraal, deze zijn er ook nog in andere kleuren. Ik heb de libelle kraal gecombineerd met de rocailles uit de ringetjes.  Daarnaast heb ik er howliet en hematite kralen aan toegevoegd.  Ook had ik nog een howliet kruisje van het kralenstulpje liggen. Dat maakt het setje helemaal af. Materialen die hier gebruikt zijn  Libelle kraal Miyuki limestone Miyuki turquoise Miyuki sea foam Miyuki champagne Howliet kralen Hematiet kralen Hartjes kralen Knijpkraalverbergers Kruisje Draad Sluiting Ringetjes Aan de slag  Rijg de rocailles op het draad. Haal het draad door het hartje en de knijpkraaltjes heen, van links naar rechts en v